Project: Bouwen van een Gezonde Passiefhuis Woning te oudenaarde - ename
Bouwheer: Katrien Blomme & Frédéric de Clippele (www.bioename.be)

Goedkoop en gezond wonen was dé doelstelling van Katrien Blomme & Frédéric de Clippele. Het was steeds een evenwicht zoeken tussen: Best Beschikbare Technologie (BBT) en een andere BBT, nl Best Betaalbare Technologie.

Het heeft uren berekeningen en discussies gekost, met als resultaat een 25m2 grote glaspartij op het zuiden voor het maximale schaarse winterlicht binnen te laten. In de zomer komt er een luifel voor het zuiderse gevoel en om schaduw te creëren. Dampopen, vochtregulerende muren voor een gezond binnenklimaat, etc...

Architect:
Christophe Debrabander, 9630 ZWALM (www.archicd.be)

Aannemers die reeds hun steentje/houtje hebben bijgedragen:
Fundering en grondbuis: Steven Vanheulenberghe, Oudenaarde
Houtskelet en luchtdichting: Bokken, Bree (www.bokken.be)
Passiefhuisramen: Luc Martens, Gent (Sint-Kruis-Winkel)
Ventilatie: Ludwig Van Wonterghem, kuurne (www.stroomop.be)
Isolatie: Liparos, zottegem (www.liparos.be)
Blowerdoor (luchtdichtheidstest): @home, gent (bart.humbeeck@skynet.be)
   klik hier om de technische projectfiche van dit passiefhuis, opgemaakt ism passiefhuisplatform, te bekijken Werfbezoeken zijn enkel mogelijk via het www.passiefhuisplatform.be (ek. zaterdagnamiddag 2 juli 2005) en tijdens open huizen dagen in oktober, georganiseerd door de bond beter leefmilieu, maar een uurtje met je jas aan besef je eigenlijk niet wat het is…. daarom een weekendje logeren. Dan pas kan je ervaren wat het echt is om in een ecologisch passiefhuis te wonen.